Stii care sunt avantajele unei case mici fara etaj?

Casa Piatra Craiului - Descopera avantajele unei case fara etaj

Atunci cand te gandesti sa achizitionezi o locuinta, unul din factorii pe care ii vei lua in considerare este daca te avantajeaza o casa mica fara etaj sau una pe mai multe niveluri. In acest articol, specialistii in imobiliare Brasov, din cadrul agentiei Decent, iti vor prezenta principalele avantaje ale modelelor de case mici fara etaj.  

O casa mica fara etaj implica costuri reduse

Este firesc ca atunci cand iti vei cumpara casa sa te gandesti care vor fi costurile de intretinere si daca iti permiti sa le suporti. Din punct de vedere al eficientei energetice, o casa mica fara etaj este mult mai simplu de incalzit, cu pierderi mici de caldura. De aceea si facturile lunare pe timp de iarna vor fi mult mai reduse.  Iar in timpul verii daca este nevoie de un sistem de aer conditionat, costurile sunt de asemenea reduse. Acest lucru se datoreaza modului firesc prin care circula aerul, fie el cald sau rece, intr-o casa pe un singur nivel.

In schimb o casa pe mai multe niveluri necesita un sistem mai complex de incalzire centrala sau de aer conditionat, ceea ce atrage dupa sine si costuri mai ridicate de intretinere.

De asemenea, atunci cand iti cumperi o casa mica te vei bucura si de avantajul de a plati un impozit redus catre stat.

Spatii deschise si aerisite datorita compartimentarii unei case mici fara etaj

O casa pe un singur nivel poate parea inghesuita si lipsita de spatii generoase. Insa de cele mai multe ori o casa pe un singur nivel include o zona comuna de locuit cu un spatiu mare, aerisit si confortabil. Un exemplu de astfel de casa este si Casa Piatra Craiului, din complexul Diferit Haus. Aceasta casa fara etaj include un living cu spatiu generos si bine luminat, o bucatarie cu spatiu de dining si debara incapatoare. Mai mult, spatiul comun al casei este marit prin accessul din living catre terasa exterioara.

O casa pe un singur nivel nu necesita pereti de o grosime la fel de mare ca pentru cea pe mai multe niveluri, aceasta din urma avand nevoie de pereti care sa sustina constructia etajului. Din acest motiv se poate castiga spatiu datorita diferentei de grosime si exista si posibilitatea de a instala geamuri mult mai mari care sa ofere spatiului mai multa lumina.

Alternativa atunci cand vrei sa iti cumperi un apartament

Costul de achizitie al unei case cu un singur nivel este de multe ori echivalent cu cel al unui apartament. Daca te intrebi cum este posibil, este foarte simplu: o casa cu un singur nivel implica costuri reduse de constructie.      

Un mare avantaj atunci cand alegi sa stai la casa este faptul ca te poti bucura de timpul petrecut in intimitatea propriei curti sau gradini. Nu mai vorbim de faptul ca vei avea mai mult spatiu locuibil in comparatie cu un apartament.

Case mici fara etaj perfecte pentru cuplurile tinere, dar si pentru cele in varsta

Deoarece acest tip de casa nu include scara interioara, aceasta devine locuinta ideala pentru cuplurile in varsta sau pentru familile tinere cu copii mici. Riscul de accidentare pe scara interioara este eliminat complet, casa pe un singur nivel fiind practica si sigura.

Flexibilitate de extindere

Atunci cand familia se mareste si ai nevoie de mai mult spatiu, o casa fara etaj iti ofera flexibilitatea de a extinde numarul de camere, ceea ce poate fi mai greu in cazul caselor pe mai multe niveluri. Acest lucru se poate face daca exista o curte mai spatioasa sau de ce nu prin mansardarea casei. Vei avea optiunea sa adaugi o terasa, un garaj acoperit, dormitoare sau alte anexe. Acest lucru va fi mai greu de realizat la o casa cu mai multe niveluri si va fi imposibil de realizat cand iti cumperi un apartament.

Daca acest articol te-a facut sa te gandesti la varianta de a achizitiona o casa moderna fara etaj, iti propunem sa iei legatura cu un specialist imobiliar care te poate ghida in a alege casa care ti se potriveste.  

Leave a Comment

Your email address will not be published.