Avantajele cumpararii unei case

Avantajele cumpararii unei case

27 iulie 2018

Achizitia unei case pentru a locui in ea are multe avantaje fata de inchiriere. Cu toate acestea, optiunea de a cumpara nu este pentru toata lumea.

Inainte de a te decide sa cumperi o casa este bine sa te asiguri ca este alegerea potrivita pentru tine si familia ta. De aceea, este bine sa cunosti avantajele si dezavantajele unei astfel de optiuni.

Avantajele achizitiei unei case:

 1. Vei putea lua singur decizii asupra propriei case si vei putea face modificari ori de cate ori doresti.
 2. Daca valoarea locuintei va creste in timp, datorita conditiilor pieței imobiliare sau imbunatatirilor realizate, castigul va fi al tau daca te vei decide sa o vinzi.
 3. Cresterea valorii locuintei va crea noi capitaluri pentru tine (diferenta dintre valoarea actuala a locuintei si costul initial platit pentru aceasta) ceea ce iti va permite sa faci alte investitii.
 4. Rata lunara poate fi mai mica decat chiria pentru o astfel de locuinta.
 5. In plus, plata ratelor contribuie la achitarea creditului ipotecar, iar la final, vei ramane cu locuinta.
 6. De asemenea, optand sa platesti integral, te vei bucura de costuri lunare de trai mai mici pentru ca nu vei mai avea nicio chirie sau rata de achitat.
 7. Proprietatea poate fi transmisa viitoarelor generatii.

Dezavantajele cumpararii unei case:

 1. Cumpararea unei locuinte necesita un avans de minim de 5% din pretul de locuintei.
 2. Exista costuri suplimentare de cumparare care includ, dar nu se limiteaza la:
  • Taxe pentru evaluarea locuinte in cazul unui credit ipotecar;
  • Cheltuielile notariale pentru a trece locuinta pe numele tau;
  • Asigurarea obligatorie a casei;
 3. Cand stai in chirie, proprietarul este responsabil cu intretinerea si renovarea casei. Atunci cand este a ta, te bucuri de libertatea de a face oricand modificari, dar tot tu vei fi cel care va plati pentru acestea.
 4. In general, in timp valorile preturilor la locuinte cresc. Acest lucru nu este valabil mereu, astfel cresterea preturilor locuintelor nu este garantata.
 5. In cazul in care te decizi sa vinzi actuala casa si sa cumperi alta noua, mutarea iti va lua mai mult timp si va necesita mai mult efort.

Pasii pentru achizitia unei case:

Daca consideri ca achizitia unei case este cea mai buna optiune pentru tine si familia ta, este foarte important sa stii ce presupune intregul proces.

Acest ghid iti va prezenta care sunt toate etapele pe care va trebui sa le bifezi in achizitia viitoarei case si te va ajuta prin labirintul multitudinilor de optiuni.

Iata care sunt pașii pe care ar trebui sa ii parcurgi pentru a cumpara noua casa:

 1. Alege-ti casa pe care vrei sa o cumperi.
 2. Calculeaza care este suma de bani pe care ai putea sa o aloci pentru avansul viitoarei locuinte in cazul unui credit ipotecar.
 3. Incepe cautarile si vizionarile pentru a gasi casa visurilor tale;
 4. Gaseste un consultant imobiliar care sa te ajute in acest proces;
 5. Alege cea mai potrivita oferta pentru casa dorita;
 6. In cazul in care optezi pentru o locuinta in constructie, va trebui sa platesti un avans și sa semnezi antecontractul de vanzare-cumparare; Daca optezi pentru achizitia printr-un credit ipotecar, asigura-te ca indeplinesti toate condițiile necesare pentru creditarea viitoarei case;
 7. Daca vei alege o locuinta finalizata sau atunci cand locuinta ta va fi gata, trimite solicitarea pentru a obtine un credit ipotecar sau pentru Prima Casa.
 8. Programeaza o noua vizita in viitoarea ta locuinta pentru a te asigura ca totul este in regula;
 9. Asteapta sa primesti confirmarea ofertei bancare;
 10. Stabileste evaluarea locuintei de catre un expert. Acest lucru este obligatoriu, in cazul in care optezi pentru plata casei printr-un credit ipotecar.
 11. Programeaza vizita la notar pentru a finaliza procesul de achizitie al casei.
 12. Semnezi contractul de vanzare-cumparare impreuna cu toate conditiile si termenele discutate in oferta imobiliara.
 13. Si gata! Acum tot ceea ce trebuie sa faci este sa te bucuri de propria ta casa.

Daca acest proces ti se pare totusi complicat, noi iti sugeram sa contactezi un agent imobiliar care sa iti ofere toate informatiile necesare si care sa te ghideze pe tot parcursul procesului de achizitie.

Alegand o locuinta noua din cele 4 modele de case de vanzare Brasov in complexul Diferit Haus Residence din Cristian Brasov,  consultantii Decent Imobiliare iti vor oferi toate detaliile dorite pentru a lua cea mai buna decizie pentru achizitia unei case in functie de necesitatile tale si ale familiei tale. Descopera cele 4 modele de case la cheie din ansamblul Diferit Haus, aflat la poalele muntilor.