Cum sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

Cum sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

13 iulie 2018

Gradina casei poate fi locul in care sa te retragi dupa o zi grea de munca, pentru a te relaxa. Este locul in care iti vei chema prietenii pentru o cina in aer liber sau locul de joaca pentru copii tai. Atunci cand ai o gradina de dimensiuni reduse poate parea frustrant sa o amenajezi. Noi credem ca poate fi un proiect distractiv, in care iti poti folosi imaginatia pentru a crea o oaza de relaxare pe stilul tau.

In acest articol iti oferim top 7 ponturi pentru a amenaja o gradina de dimensiuni reduse.

Vederea spre gradina

Este important ca atunci cand iti amenejezi gradina sa te gandesti la cum v-a arata aceasta atunci cand esti in casa. Vei dori sa ai o priveliste minunata atunci cand iesi pe balcon, sau cand te relaxezi in sufragerie. Asa ca iti sugeram sa incepi prin a vizualiza cum v-a arata gradina privind-o din casa.

Regula celor 3

Atunci cand vorbim de regula celor trei ne referim in primul rand la materialele pe care le vei folosi pentru a pava curtea si gradina. Aceastea pot fi gazonul, pietrisul si gresia sau pavajul. Folosind doar 3 elemente iti simplifici munca iar gradina v-a parea ca a fost proiectata de un specialist. De asemenea vizual o gradina astfel amenajata este mai placuta ochiului.

It recomandam sa folosesti aceasta regula si atunci cand alegi tonurile de culoare ale gradinii, de la vopseaua gardului, culorile florilor si pana la culorile mobilei de gradina.

Amenajeaza pe inaltime

Atunci cand nu ai foarte mult spatiu la dispozitie poti sa amenajezi pe inaltime. Foloseste-te de gard sau peretii exteriori ai casei pentru a planta diferite specii de plante cataratoare. Poti atarna de asemenea diferite cosuri si cutii decorative la ferestre sau pe peretii exteriori. Ideea este de a atarge atentia spre partea de sus a gradinii, pentru a crea o iluzie a unui spatiu mai mare.

um sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

Foloseste culori deshise si vesele

Atunci can plantezi flori cu un colorit mai deschis si vesel, pare ca si gradina este mai luminoasa. Te poti folosi de urmatoarele reguli:
– foloseste culorile calde pentru a crea un spatiu intim
– foloseste culorile reci, precum tentele de albastru si purpuriu, pentru a face dintr-un spatiu mic sa para mai mare

um sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

Construieste un spatiu intim

Atunci cand stai la casa intimitatea in spatiile exterioare este mai redusa. Pentru a bloca ochii curiosi ai vecinilor, poti planta cativa copaci. Incearca sa plantezi copaci care nu ocupa spatiu mult pe pamant dar care ofera o coroana bogata.

De asemenea poti plasa zona de relaxare intr-un colt al gradinii mai izolat. Sau poti crea o zona intima, unde sa te simti confortabil, prin constructia de arcade. Acestea pot fi mai apoi impodobite cu plante cataratoare si liane decorative. Incearca sa folosesti plante care nu necesita multa munca de curatare si care nu se intind rapid.

Alege mobila smart

Inainte de a cumpara mobile, incearca sa te gandesti la ce o vei folosi. Iti doresti sa ai o zona de luat masa in gradina, sau vrei sa te relaxezi la soare pe canapeaua de pe terasa. Sau poate vrei sa incluzi amandoua activitatile. Este important sa te decizi ce este mai important pentru tine, pentru a evita sa cheltuiesti banii aiurea pe mobila si pentru a folosi cat mai bine spatiul pe care ti-l ofera gradina.

Daca totusi nu vrei sa renunti la una din cele doua activitati, alege o masa si cateva scaune pliabile. Astfel poti sa le strangi dupa ce ai luat masa si sa te relaxezi pe canapea.

um sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

Lumineaza spatiul exterior

Foloseste instalatii de lumini pentru exterior in locuri precum terasa, scarile, in copaci, pe gard sau peretii exteriori. Efectul v-a fi placut ochiului nu doar cand esti afara dar sic and te afli in casa. Mai mult de vei putea bucura de seri relaxante in gradina cu prietenii si familia.

um sa amenajezi o gradina de dimensiuni reduse

Speram ca acest articol de v-a ajuta sa iti transformi gradina intr-o oaza de relaxare, plina de culoare si verdeata.

Si daca esti in cautarea casei cu gradina, unde sa te simti acasa, iti propunem sa iei legatura cu un specialist imobiliar care te poate ghida in a alege casa care ti se potriveste. Sau poti sa vizionezi una din casele cu gradina din incinta cartierului Diferit Haus Residence, din Cristian, Brasov.